ستاد کل نیروهای مسلح آذر ماه ۱۳۹۶ به ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه عمل کرد و مناطقی از ۶ استان آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، خوزستان، بوشهر و کرمانشاه را به عنوان مناطق جنگی دوران دفاع مقدس تعیین و برای اعمال مزایای آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کرد.
در این ماده قانونی، مزایایی برای جبران عقبافتادگی مناطق جنگزده در نظر گرفته شده است از جمله «رشد سالانه ۱۰ درصدی شاخصهای توسعه این مناطق، افزایش حقوق تا ۲۵ درصدی کارکنان و دادن یک طبقه شغلی به آنان».
براساس اعلام اولیه ستاد کل، در استان کرمانشاه ابتدا شهرستانهای پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، روانسر، سرپل ذهاب و قصرشیرین در لیست مناطق جنگی دوران دفاع مقدس قرار گرفتند سپس اسم شهرستانهای گیلانغرب، اسلام آباد غرب و دالاهو به لیست مناطق جنگی اضافه شد و در نهایت با تداوم پیگیریهای مکرر استاندار، نمایندگان کرمانشاه در مجلس، سازمان مدیریت و برنامهریزی، فرماندهان سپاه در استان و رسانهها، ۲۲ اسفند ۹۷ شهرستان کرمانشاه هم در لیست مناطق جنگی قرار گرفت.
گرچه سر شهرستان های هرسین، صحنه، کنگاور و سنقر بیکلاه ماند اما کام کارکنان ۱۱ شهرستان دیگر شیرین شد؛ با این حال این پایان ماجرا نبود زیرا قید شدن واژه «شاغلان» در ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه، سبب شد که همه بازنشستگان مناطق جنگی از مزایای این قانون محروم بمانند.
این در حالی بود که بازنشستگان امروز همان مدافعان و رزمندگان دوران دفاع مقدس بودند و مزایای مناطق جنگی بیش از همه، حق آنان به نظر می رسید.
همین موضوع سبب شد که نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تلاش ها برای اصلاح قانون را آغاز کنند.
تلاش ها به ثمر نشست
پیگیری های مکرر ۲ سال اخیر راه به جایی نبرد تا اینکه هفته گذشته استفساریه مجلس شورای اسلامی در این زمینه به تایید شورای نگهبان رسید و مزایای مناطق جنگی شامل حال بازنشستگان هم شد.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در این ارتباط گفت: برابر قانون برنامه ششم قرار شد که یک فوقالعاده حقوق در اختیار کارکنان دولت و دستگاههای تابع قانون خدمات کشوری قرار گیرد که در ۲ سال گذشته اجرایی شد اما متأسفانه دولت با این استدلال که در قانون لفظ شاغلان قید شده، آن را در مورد بازنشستگان اجرا نکرد.
«عبدالرضا مصری» افزود: من ۱۸ ماه پیش استفساریهای برای اصلاح قانون و برداشت دولت از آن تهیه کردم که با حمایت همکاران مجلس در خانه ملت تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد اما این شورا با آن مخالفت کرد و به مجلس عودت داد.
او اظهار کرد: ما نیز برخی از الفاظ استفساریه را تغییر دادیم که با رای بالای نمایندگان تصویب و مجدداً به شورای نگهبان ارسال شد و اکنون این شورا آن را تصویب کرده است.
به گفته مصری، با تصویب شورای نگهبان از این پس فوقالعاده حقوق مناطق جنگی باید به بازنشستگان هم تعلق بگیرد.
او ابراز امیدواری کرد که با توجه به صبر انقلابی بازنشستگان تا به امروز، دولت هرچه زودتر این قانون را اجرایی کند تا بازنشستگان بهحق قانونی خود برسند.
خبر خوش برای بازنشستگان تامین اجتماعی
یکی از ابهامات جدیدی هم که طی ماه های گذشته مطرح شده، این است که مزایای مناطق جنگی فقط شامل حال بازنشستگان کشوری خواهد شد و بازنشستگان تامین اجتماعی از آن محروم هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در قانون مصوب مجلس عنوان بازنشستگان به صورت عام ذکر شده و بنابراین حق مناطق جنگی شامل همه بازنشستگان اعم از کشوری و تامین اجتماعی می شود.
به گفته مصری، دولت، نیروهای مسلح را هم از دریافت فوقالعاده مناطق جنگی استثنا کرده و این مزایا هنوز به آنان پرداخت نشده که لازم است این تبعیض هر چه زودتر برطرف شود.
اجرای قانون افزایش حقوق کارکنان شاغل دولتی استان کرمانشاه سالانه حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد اما اگر بازنشستگان هم مشمول این قانون شوند، ممکن است ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند. البته با لحاظ بازنشستگان تامین اجتماعی بی شک این عدد بیشتر خواهد بود.
ابلاغیه ای دریافت نشده است
از سوی دیگر مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در قانون لفظ بازنشستگان به صورت عام عنوان شده و برای اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی هم مشمول این طرح شوند باید به صراحت عنوان بازنشستگان تامین اجتماعی درج شود.
«ایمان بیوس» افزود: تاکنون هیچ گونه ابلاغی مبنی بر مشمولیت بازنشستگان تامین اجتماعی در این طرح به استان اعلام نشده است.
همچنین به گفته حبیب الله وفایی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه «اهمیت قرار گرفتن شهرهای جنگ زده کرمانشاه در لیست مناطق جنگی مزایای زیادی برای استان دارد که یکی از مهمترین آنها افزایش پرداختیها و طبعا جذب و ماندگاری نیروهای متخصص در استان و جلوگیری از مهاجرت آنهاست.
استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس، ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، دست کم ۲۲ هزار جانباز، حدود چهار هزار شیمیایی و هزار و ۷۹۷ آزاده تقدیم انقلاب کرده که سه هزار و ۵۰۰ نفر از آنان شهید بمباران بوده اند.
بر پایه این ایستادگی و ایثارگری بود که رهبر معظم انقلاب در سفر مهر ماه سال ۱۳۹۰ به کرمانشاه، لقب «سینه ستبر ایران اسلامی» را به این استان داد.
در استان کرمانشاه ۳۶هزار و ۸۷۳ نفر بازنشسته وجود دارد.
طبق آمار در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۵۰۰ هزار شاغل وجود دارد که بیش از نیمی از آنها بیمه تامین اجتماعی هستند. همچنین بیش از ۷۹ هزار نفر بازنشسته، از کار افتاده و بازمانده نیز از تامین اجتماعی مستمری دریافت می کنند.
این استان ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در طول هشت سال دفاع مقدس به طور مستقیم درگیر جنگ بود.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : پرشین جم
ثبت دیدگاه برای این مطلب
نظرات شما عزیزان
علی
00
واقعا تعجب داره به خود نیروهای مسلح این افزایش و امتیاز رو نمیدان اینو بزاری کجای دلت🤦
ناصر محمدی
02
با سلام من خدمت سربازی درسال 71درکرمانشاه
بودم ایا فرزندم که در طرح پرستاری به سر می بر رد
درثلاث باباجانی است ،میتواند درخواست تبدیل وضعیت استخدامی نماید
لطفاً راهنمایی بفرمایید
هموطن
03
سلام بعضی از قوانین واقعاً جای تعجب داره مثل همین قانون مناطق جنگی ،چرا که در اصل جنگ ودفاع مربوط به نیروهای مسلح میباشدو اگر بنا باشد امتیازی هم در این راستا پرداخت شود نخست باید به این قشر از جامعه پرداخت شود،حال ان که این امتیاز مدتی است که به سایر نهادها وارگانها پرداخت شده اما بازنشستگان نیروهای مسلح ت به این لحظه از دریافت این امتیاز محروم مانده اند.
درویس
01
چهل سا سرکاریم انروزی که ماتو اتشوخون بجز عراق. تمام حزبا ک دستان بودن شما کجابودین انروزی که من بچه 3ماهه وزنجوانوبچه را بدون یکریال خرجی به امان خدا گذاشم رفتم کی کدام مسهول رفت ببینه مردن زنده اندگرسنه بچش شیرداره مستجره کی کرایه خونهشان میده هیچکسنرفت منم توقلب دشمن کردستان حلا دولت یادش امده تازه نمک روزخمامان بپاشد چندسال امروزو فردا ابرمان جلوی همه بیشتر رفتبرای شما که راحت هست بگبن دولت تصویپ نکرد همه را ازچشم براهی راحت کنید ممنون از زحمات مسهولین
یونس. ربیعی. فرد
00
باسلام. کمی. دی شده. تلاش. مضاعف. می. طلبد
حسین
01
به نظر من تمام رزمندگان هشت ساله جنگ تحمیلی به خصوص کارمندانی که به دلیل جنگ معافیت ان ها باطل گردید وبه خدمت احضار شدند وپس از گذراندن دوره اموزشی به جبهه اعزام شدند مثل متولدین ۱۳۳۷ و منقضی های ۱۳۵۶ .بایستی افرادیکه بیش از شش ماه حضور در جبهه دارند .مدت حضور در جبهه به عنوان خدمت در مناطق جنگی محسوب شود ومشمول ۲۵ در صد حق جنگی شوند
چون افرادیکه مشمول بودند وتمکین از فرامین دستور نکردند بعد از سه ماه به کار اداری خود برگشتند .وسه ماهی را که کار نکردند بعد از برگشت به یک باره حقوق سه ماه را هم دریافت کردند.متا سفانه کارمندانی که از دستور تبعیت کردند و بعد از سه ماه در جبهه حضور داشتند از گرفتن حقوق هم محروم شدند .حالا می طلبدحضور این کارمندان خدمت در منطقه جنگی منظور شود
بازنشسته
01
به نام پروردگار جهانیان به نام قادر متعال و به نام درهم کوبنده ستمگران
باسلام و درود به روان شهیدان و عزیزانی که در میان ما نیستن
خداوند ظلم و ستم و تبعیض رو دوست ندارد و خداوند عادل است و عدالت رو دوست میدارد
پس عدالت رو اجرا کنید همه ما باز نشسته های مناطق جنگی جونمون تو دستمون بود یعنی چی که فقط میگید برای لشکری یا برای کشوری و اسمی از تأمین اجتماعی نیست
نمیدونم ما فقط بیمه هایمان فرق میکند همه در جنگ آسیب دیدیم آیا زمان جنگ از ما پرسیدن لشکری هستی کشوری هستی تأمین اجتماعی هستید
چرا خودتون رو به خواب میزنید
واقعا خجالت اوره که این موضوعات به این واضحی و روشنی رو نادیده می گیرید
جای تأسف است که براحتی حق رو پایمال میکنید
نمیدونم حداقل وجدان داشته باشید
هادی اسماعیلیاننگینگ
1-3
کسانی که کل جنگ وبودن وآخرخدمت درخراسان بازنشست شده به آنهاحق مناطق جنگی تعلق میگیرد.