تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
1 پسندیدن
تاریخ انتشار
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بازدید
839 نفر
| | | | | | | |
عدس از حبوبات مغذی و آسان پخت و منبع ارزان برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن می باشد که در انواع، اندازه و رنگ های مختلف قرمز، نارنجی، زرد و سیاه یافت می شود اما انواع سبز و قهوه ای رنگ آن رایج تر است.
از عدس در غذاهای مختلف از جمله سوپ ها، سالاد، برنج و غیره استفاده می شود و از آن جا که از ارزش غذایی بالا، ماندگاری خوب و پخت آسان برخوردار است می توانیم به راحتی آن را به برنامه غذایی خود اضافه کنیم.
پیش از این با
برای سلامتی آشنا شده اید؛ در ادامه قصد داریم به بررسی جدول ارزش غذایی و
ترکیبات مفید در عدس خام و پخته بپردازیم، با کوکا همراه باشید.
ارزش غذایی عدس پخته
برخی از مهم ترین مواد مغذی موجود در یک فنجان (180 گرم) عدس پخته بدون چربی و نمک به صورت زیر می باشد:
عدس پخته (180 گرم) | مقدار |
کالری | 207 |
پروتئین | 16.2 گرم |
کربوهیدرات | 36.1 گرم |
قند | 3.2 گرم |
فیبر | 14.2 گرم |
چربی | 0.1 گرم |
کالری عدس چقدر است؟
یک فنجان عدس پخته بدون افزودنی حاوی 207 کالری می باشد که بیشتر آن از کربوهیدرات های موجود در عدس نشات گرفته است.
کالری موجود در یک فنجان (192 گرم) عدس خام نیز حدود 675.8 می باشد.
کربوهیدرات عدس چقدر است؟
یک فنجان عدس پخته بدون افزودنی حاوی 36.1 گرم کربوهیدرات است که 14 گرم آن را فیبر، 3 گرم آن را قند طبیعی و باقی مانده آن را نشاسته تشکیل داده است.
نشاسته موجود در عدس به تامین سریع انرژی بدن کمک زیادی می کند.
چربی عدس چقدر است؟
عدس
تقریبا فاقد چربی است و به عنوان یک ماده غذایی طبیعی و بدون چربی شهرت
پیدا کرده است با این حال بسیاری از آشپزها هنگام پخت عدس مقداری چربی
مانند روغن زیتون به آن اضافه می کنند که ارزش غذایی آن را تغییر می دهد.
پروتئین عدس چقدر است؟
هر فنجان عدس پخته بدون افزودنی حاوی 16 گرم پروتئین سالم است و به همین دلیل عدس به عنوان ماده غذایی عالی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن گیاهخواران شناخته شده است.
با این حال عدس منبع کامل پروتئین نمی باشد و نمی تواند کلیه اسید آمینه های ضروری بدن را تامین کند، بنابراین نمی توان به این ماده غذایی به عنوان تنها منبع پروتئینی بدن نگاه کرد.
برای تامین اسیدهای آمینه ضروری بدن توصیه می شود عدس را با غلات کامل یا دانه ها ترکیب کنید.
فیبر عدس چقدر است؟
مقدار فیبر موجود در یک فنجان عدس پخته بدون افزودنی 14 گرم می باشد که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.
شاخص گلیسمی عدس چقدر است؟
شاخص گلیسمی عدس حدود 35 است اما مقدار دقیق به نوع عدس و پخته یا نپخته بودن آن بستگی دارد.
ویتامین ها و مواد معدنی عدس
عدس پخته فاقد افزودنی سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است، از جمله:
عدس همچنین حاوی مقادیر زیادی مس، منگنز، اسید پانتوتنیک، منیزیم و روی است و مقدار کمتری ویتامین C، ویتامین K، ریبو فلاوین، کلسیم و سلنیوم در خود گنجانده است.
ارزش غذایی عدس خام
برخی از مهم ترین مواد مغذی موجود در 180 گرم عدس خام به صورت زیر می باشد:
عدس خام (180 گرم) | مقدار |
کالری | 633.6 |
پروتئین | 44.3 گرم |
کربوهیدرات | 114 گرم |
قند | 3.7 گرم |
فیبر | 19.3 گرم |
چربی | 1.9 گرم |
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : پرشین جم